Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Nisan 2014 Çarşamba

Üniversite tercihi yapacaklar dikkat

Üniversite ve bölüm tercihi yapacak öğrencilere tavsiyelerde bulunan Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tuncel Öz, Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sağlık Yönetimi gibi sektörlerde çok fazla iş imkanı olduğunu belirtti.

Nişantaşı Üniversitesi, Çınar Koleji'nde gerçekleştirilen Kariyer Günleri'nde açtığı tanıtım standında üniversite tercihi yapacak öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerin bölüm ve üniversite tercihi yaparken sayısı ve mezunu az olan bölümleri tercih etmeleri gerektiğini söyleyen Nişantaşı Üniversitesi Sivil Havacılık İşletmeciliği Öğretim Görevlisi Tuncel Öz, iyi bir bölüm tercih ederken üniversitelerin sağladığı olanakları da değerlendirmenin önemine vurgu yaptı. Öğrencilerin mezun olduklarındaki rakip sayılarını dikkate almaları gerektiğini belirten Öz, "Mezun sayısı ne kadar az olursa öğrencinin iş olanağı o kadar artar. Nişantaşı Üniversitesi'nde fakülte kısmında havacılık, meslek yüksek okulu kısmında ise sağlık programlarına odaklanmış durumdayız. Bu programlar şu anda çok popüler. Gelişmekte olan bir ülke olduğumuz için her iki bölüm de hızlı şekilde ilerleme kaydediyor. Bu nedenle öğrenciler bu tür programlara çok talep gösteriyor" şeklinde konuştu.

Pratikte karşılığı bulunan ve sektörle iç içe olan bölümleri tercih etmek gerektiğini belirten Tuncel Öz, "Öğrenciler üniversiteye geldikleri zaman teori olarak eğitim alıyorlar ancak biz Nişantaşı Üniversitesi olarak teorinin üzerine uygulama kısmını da eklemek istiyoruz. Özellikle Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği ve Sağlık Yönetimi gibi programların sektörlerinde büyük açıklar var. Öğrenciler bu bölümlere öncelik verirlerse çok daha rahat iş bulabilirler" dedi.

Özellikle İngilizce ve yurtdışı eğitimleri, yüksek lisans fırsatları ve sektör-üniversite işbirliğinin önemine vurgu yapan Tuncel Öz, "Türkiye'de ortalama yüzde 10'luk bir oranda işsizlik var. Bundan dolayı öğrencilerin temel beklentisi mezun olduktan sonra iş bulabilmek. Bizim temel amacımız öğrencilerin son sınıfa gelene kadar etkili stajlar yapması ve mezun olduktan sonra ise alanında söz sahibi olacağı bir işe sahip olması. Bu nedenle tüm bölümler için hocalarımızın yüzde 90'ı sektörden geliyor. Çünkü sektörden gelen alanındaki uzman isimlerin öğrencilere ders anlatmasının çok güzel geri dönüşleri oluyor. Ayrıca başarılı öğrencileri kendi kurumlarına da davet edebiliyorlar" ifadelerini kullandı.

Banu Ezber


Kaynak IHA : Üniversite tercihi yapacaklar dikkat
Alıntı: Üniversite tercihi yapacaklar dikkat

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved