Son Dakika..
Yükleniyor...
29 Nisan 2014 Salı

Dereden eşekle su taşıyorlar

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Hadımlı ile Sarapdal köylerinde susuzluk çeken vatandaşlar, eşek sırtında gidiş-geliş 6 kilometre yol katederek dereden su taşıyor.

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Hadımlı ile Sarapdal köyleri, ilkbahar aylarında dağlardan eriyen kar suları ile ihtiyaçlarını karşılıyor. Karların tamamen eridiği yaz aylarında köylüler kilometrelerce mesafe katederek derelerden eşek yardımıyla su taşıyor. Sarapdal köyünden İsmet Sayan, çaydan eşek sırtında su taşıdıklarını belirterek, "Çaydan her gün gidiş-geliş 5-6 kilometre yol katederek su ihtiyacımızı karşılamaya çalışıyoruz. Evde bu yüzden kimse de kalmadı. Çocuklarımın hepsi İstanbul'a taşındılar. Ne çamaşır makinesini çalıştırabiliyoruz ne de şofbeni. Susuzluktan hiçbir iş göremiyoruz" dedi.

"KAR SUYU İLE BESLENEN DERE 20 GÜN SONRA KURUYACAK"
Dağdan eriyen karların suyu ile beslenen derenin bir ay sonra kuruyacağını ifade eden Sayan, "Derede kurudu mu iyice susuz kalacağız. Buradan yetkilerden ricamız; su istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Ayrıca arazimizin de sulanması için Ruslardan kalan eski su kanalı var. O dönemde Ruslar bu kanlı kullanarak arazilerini sulamış, içme su ihtiyaçlarını karşılamışlar. Biz bu teknolojiye rağmen bu kanalı kullanamıyoruz. Hem kendimiz hem hayvanlarımızın içme suyu hem de arazimizin su sorunu bu şekilde çözülür" diye konuştu.

Hadımlı köyü sakinlerinden Seyfettin Tanrıverdi ise, Çanderviş köyünde boşa akan kaynak suyu olduğunu belirterek, "Biz onlarla görüştük, suyu bize verecekler ama bu suyu biz kendi gücümüzle getiremeyiz. Borular döşenerek suyun bize ulaşması için devletten yardım istiyoruz" dedi.

BÜLENT MAVZER


Kaynak IHA : Dereden eşekle su taşıyorlar
Alıntı: Dereden eşekle su taşıyorlar

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved