Son Dakika..
Yükleniyor...
29 Nisan 2014 Salı

Öğrencilerden ilginç geri dönüşüm kampanyası

Nevşehir'de 60 öğrenci bir araya gelerek topladıkları 10 bin pet şişe ile dinozor, yarış arabası, robot ve uçak maketi yaptı.

Yaklaşık 5 aylık bir çalışma sonrasında tamamlanan maketler, önümüzdeki günlerde geri dönüşüme dikkat çekmek amacıyla Nevşehir'deki parklarda sergilenecek.
Bilinçsizce çevreye atıldıktan sonra doğaya geri dönüşümü 5 bin yıl süren pet şişeleri değerlendirip öğrenci ve velilerde çevre bilinci oluşturmak amacıyla Gazi Ortaokulu ve 100.Yıl Ülfet Başer İlkokulu öğrencileri tarafından Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Canan Yolveren öncülüğünde Geri Dönüşüm Projesi başlatıldı. Proje çerçevesinde her iki okulda öğrenim gören 60 öğrenci yaklaşık 5 aylık bir çalışma ile sokaklardan topladıkları 10 bin pet şişe ile birbirinden ilginç sanat eserleri yaptı.
Öğrenciler tarafından pet şişeler kullanılarak yapılan dinozor, robot, uçak ve yarış arabası maketleri önümüzdeki günlerde Nevşehir'deki park ve bahçelerde açılacak sergi için hazırlanırken, bu sayede tüm vatandaşlarda çevre ve geri dönüşüm bilinci oluşturulması hedefleniyor.
Öğrencilerinin bu çalışma için büyük bir özveri ortaya koyarak çalıştıklarını kaydeden Gazi Orta Okulu ve 100. Yıl Ülfet Başer İlkokulu Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Canan Yolveren, "İlk olarak, 'Biz çöp değiliz!' diyerek çıktığımız bu yolda bu boyutta bir başarı yakalayacağımız aklıma gelmemişti. Öğrencilerimde ve çevremizdeki insanlarda çevre bilinci oluşturmayı hedeflemiştim. Herkesin bildiği gibi bir pet şişenin toprağa dönüşümü için 5000 yıl geçmesi gerekiyor. Ben de öğrencilerimi yönlendirmekle işe başladım. Birinci yarıyılın başında ben ve öğrencilerim çevremizden plastik pet şişeleri toplamakla başladık. Kasım ayında da öğrencilerimle verdiğimiz ortak kararla Gazi Orta Okulunda Uçak ve Formula 1 Arabası, 100. Yıl Ülfet Başer İlkokulunda ise dinozor, timsah ve robot yapmaya başladık. 5 ayın sonunda değişik ebatlarda yaklaşık 10.000 plastik pet şişe ve 300 civarında koli bandı kullanarak hazırladığımız projelerimizi tamamladık" dedi.
Projede yer alan Gazi İlköğretim Okulu öğrencilerinden Hasret Kurtyılmaz ise, projeyi tamamlamak için ihtiyaç duydukları 10 bin pet şişeyi çevrelerinden ve iş yerlerinden topladıklarını belirterek bu sayede hem çevre temizliğine katkı sağladıklarını hem de ortaya görenlerin şaşkınlıkla karşıladıkları sanat eserleri ortaya çıkardıklarını söyledi.
Züleyha Düşmez isimli 8. sınıf öğrencisi ise, projelerine destek vererek pet şişe temininde kendilerine yardımcı olan Nevşehirli esnafa teşekkür etti. Yaptıkları maketlerin büyük beğeni topladığını kaydeden Düşmez, arkadaşları ile birlikte yaptıkları maketlerin park ve bahçelerde sergilenecek olmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.
Gazi Ortaokulu Sınıf Öğretmeni Talat Erdem de, "Bilinçsiz bir şekilde insanlarımızın çevreye zarar vermelerini engellemeyi amaçladık. Özellikle pet şişelerin doğada kendi başına geri dönüşümü çok uzun yıllar alıyor. Bu konuda hem öğrencilerimiz bilinçlendi hem de bu eserleri gören vatandaşlarımız. Bizler pet şişelerin geri dönüşümde değerlendirilmesi için bundan sonra da farklı projeler hazırlayacağız" diye konuştu.

MERT ÖZPAMUK
NEVŞEHİR


Kaynak IHA : Öğrencilerden ilginç geri dönüşüm kampanyası
Alıntı: Öğrencilerden ilginç geri dönüşüm kampanyası

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved