Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Nisan 2014 Çarşamba

Mısır'daki idam cezaları Bursa’da protesto edildi

Bursa'da İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği üyeleri, Mısır'da 683 kişi hakkında verilen idam kararlarını protesto etti.

Mısır'daki darbenin ardından iktidara gelen cunta rejiminin aldığı idam kararlarına tepkiler sürüyor. Mısır'da daha önce 529 kişi hakkındaki idam kararının ardından 683 kişinin daha idama mahkum edilmesine tepkiler sürüyor. İHH Bursa Şubesi üyeleri ve vatandaşlar, idam kararlarını protesto etmek için Fomara Meydanı'nda toplandı. Katılımın yoğun olduğu gösteriye İHH Bursa Sorumlusu Hüseyin Kaptan, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Mısır'dan gelen Prof. Dr. Muhammed Nasr Said ve çok sayıda gösterici katıldı. Kardeşlerinin yaşadığı zulmü yüreklerinde hissettiğini belirten İHH Bursa Sorumlusu Hüseyin Kaptan, "Müslümanlara yönelik zulüm sadece Mısır ile sınırlı değil. Arakan'da, Suriye'de, Irak'ta ve daha birçok İslam coğrafyasında zulümler devam ediyor. Şuan Mısır'da yaşananlar bizleri derinden üzüyor. Darbe yönetiminin aldığı kararları kesinlikle tanımıyoruz. Bizler son nefesimize kadar kardeşlerimizin yanında duracağız. Bugün burada toplanarak kardeşlerimizin yanında olduğumuzu gösterdik" dedi.

Mısır'da yaşanan darbenin ardından Türkiye'ye gelen Prof. Dr. Muhammed Nasr Said de, "Mısır'da yaşananlardan sonra birçok din adamı ve aydın başka ülkelere gitmek zorunda kaldı. Çünkü ülkeye hakim olan cunta rejimi Mısır'ı kan gölüne çevirdi. Mısır'da her ev acı içinde kıvranıyor. Bu darbeciler daha önce de İhvan Hareketi'ne saldırdılar ve liderlerini öldürdüler. Bunların amacı İslam'ı yok etmektir. Son zamanlarda yaşananlar Mısır'daki tabloyu açıkça ortaya koyuyor. Cuntacıların aldığı yeni kararla 683 kişi idama mahkum edildi. Bir annenin beş evladı da bunların içinde. Ne kadar acımasız oldukları çok açık bir şekilde ortada" diye konuştu.

Bu idam karalarının ardında ABD, İsrail ve Avrupa ülkelerinin olduğunu söyleyen Said, "Daha önce yaptıkları gibi yine birçok kişiyi idam etmeye çalışıyorlar. Amaçları İhvan-ı Müslim üyelerini yok etmek. İnşallah Allah onlara fırsat vermeyecektir. Mısır halkının yanında ne ABD ne Avrupa ülkeleri durdu. Mısır'da yaşanan katliama ses veren tek ülke Türkiye ve tek lider ise Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kendisine minnettarız" şeklinde konuştu.

GÖKHAN SARIKAYA


Kaynak IHA : Mısır'daki idam cezaları Bursa'da protesto edildi
Alıntı: Mısır'daki idam cezaları Bursa'da protesto edildi

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved