Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Nisan 2014 Çarşamba

8. Giresun Günleri’nde şehitlere anlamlı vefa

8. Giresun Günleri kapsamında tarihi bir kültür hizmetine imza atan Giresun Federasyonu, Giresunlu 1076 şehidin listesini ilk kez bir kitapçıkta toplayarak 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane'de gerçekleştirilecek Giresun Günleri'ne katılan ziyaretçilerine hediye edecek.

27 Nisan'da Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yaparak müthiş görsel şölen yapan Giresun Federasyonu'nun öncülüğünde ve Giresun Valiliği'nin himayesindeki 8. Giresun Günleri'nin açılışı yarın gerçekleşecek. Feshane'de 3 gün sürecek Giresun Günleri'nde önemli bir kültür hizmeti vermeyi amaçlayan Giresun Federasyonu Giresunlu 1076 şehidin listesinin yer aldığı Giresun kitapçığı ilk kez vatandaşlarla buluşturacak.

Giresun Federasyonu Kültür Komisyonu Başkanı ve Devr-i Alem Belgesel Program yapımcısı İsmail Kahraman tarafından hazırlanan ve Giresun Federasyonu'nun kültür hizmeti olarak yapılan çalışmada Giresun'un ilçe ilçe şehit listesi ilk kez açıklanacak. Giresun'un özetle tanıtan kitapçıkta, Genelkurmay Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı kayıtlarına göre başta 93 harbi, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı olmak üzere tüm mücadelelerde şehit düşen 1076 şehidin isimleri yer alıyor.

Turan: Şehitlerimize vefa borcumuz var
Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, 8. Giresun Günleri'nde önemli bir kültür hizmetini hemşerilerine sunacaklarını söyledi. Giresunlu 1076 şehidin listesini, federasyonun kültür hizmeti olarak Giresun tanıtım kitapçığı ile ilk kez kamuoyuna açıklamanın heyecan ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Turan, "Federasyonumuzun kültür hizmeti olan çalışmayı Feshane'de hemşerilerimize dağıtacağız. Giresunlu şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onlara olan vefa borcumuzu yerine getirmek için yaptığımız bu çalışma denizde bir damla. Onların isminin hatıra ormanlarında yaşatılması noktasında çalışmalarız var. Aziz şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Onları bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.


Kaynak IHA : 8. Giresun Günleri'nde şehitlere anlamlı vefa
Alıntı: 8. Giresun Günleri'nde şehitlere anlamlı vefa

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved