Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Nisan 2014 Çarşamba

Türkiye’nin ilk evcil hayvan mezarlığı büyütülüyor

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 2007 yılında açmış olduğu Türkiye'nin ilk Evcil Hayvan Mezarlığı, kapasitesinin dolması nedeniyle büyütülüyor.

Bursa Osmangazi Belediyesi'nin 2007 yılında açmış olduğu Türkiye'nin ilk Evcil Hayvan Mezarlığı, kapasitesinin dolması nedeniyle büyütülüyor. Toplam 500 mezar kapasiteli olan mezarlıkta 495 hayvan gömülü bulunurken, yeni hayvanların defnedilebilmesi için mezarlık bin metrekare daha genişletilecek.Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi içerisinde yer alan Türkiye'nin ilk 'Evcil Hayvan Mezarlığı'na, 7 yıl içerisinde toplam 495 hayvan evcil hayvan gömüldü. Yıllardır beraber yaşadığı hayvan dostunu kaybeden vatandaşların büyük ilgi gösterdiği 500 mezar kapasiteli mezarlıkta, yeni hayvanların defnedileceği alan kalmaması üzerine Mezarlığın büyütülmesine karar verildi.Büyütme çalışmaları kapsamında, mezarlığın hemen yanında yer alan bin metrekarelik boş arazi mezarlığa dahil edildi. Yeni arazinin de eklenmesiyle birlikte mezarlığın kapasitesi iki katına ulaşarak 500 mezardan bin mezara çıktı.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi yetkilileri, ölen hayvanlarını gömmek isteyen vatandaşların yoğun talepleri doğrultusunda Evcil Hayvan Mezarlığı'nın büyütülmesine karar verildiğini söyledi. Vatandaşların talepleri doğrultusunda, Osmangazi Belediyesi'nin hayvan mezarlığının yanındaki boş alanı mezarlığa dahil etme kararı aldığını belirten yetkililer, "Evcil Hayvan Mezarlığı kapasitesini doldurmuş bulunmakta. Ancak hayvan sever vatandaşlarımızın ölen hayvanlarını gömebilmek için yaptıkları yoğun devam etmekte. Vatandaşlarımızın bu taleplerini karşılayabilmek için Evcil Hayvan Mezarlığı'nın hemen yanında bulunan barınağa ait bin metrekarelik boş alan, mezarlığa dahil edilerek, mezarlığımızın kapasitesi iki katına çıkacak" dedi.

Evcil hayvanlarını gömen vatandaşların, özellikle bayramlarda ve resmi tatil günlerinde mezarlığa ziyaretlere geldiklerini ifade eden Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi yetkilileri, "Vatandaşlarımız hayvanlarını öldükten sonra da unutmuyor ve mezarlığa sık sık ziyarete geliyor. Bu ziyaretlerde mezarların etrafına çeşitli çiçekler ekiyorlar" diye konuştu.Türkiye'nin ilk hayvan mezarlığındaki mezar taşlarına yazılan duygu dolu sözlerde oldukça dikkat çekiyor. Kaybettikleri hayvan dostlarını mezarlığa gömen vatandaşlar, mezar taşlarına yazdıkları yazılarla ölen hayvanlarına olan sözlerini kalıcı hale getiriyor.


Kaynak IHA : Türkiye'nin ilk evcil hayvan mezarlığı büyütülüyor
Alıntı: Türkiye'nin ilk evcil hayvan mezarlığı büyütülüyor

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved