Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Nisan 2014 Çarşamba

Kastamonu'da susuzluk alarmı

Kastamonu'da susuzluk alarmı verildi.Nisan yağmurlarına rağmen Karaçomak Barajı'nda su seviyesi istenilen seviyeye gelmedi.

Bahar yağmurların az olması Karaçomak Barajı'nı olumsuz etkiledi. Barajda su seviyesi düşerek , bir zamanlar suyla dolu alanlar azalarak yeri çorak topraklara bıraktı. Barajda suların çekilmesini tehlikeli gördüklerini belirten Amatör Balıkçı Nevzat Arslan, "Kastamonu'da kuraklık tehlikesi var. Barajlarda suların çekilmesi içme suyunun bitmesi sinyalini veriyor. Onun için bir önlem alınması gerekiyor. Ben, 25 yıldır Kastamonu'da ikamet ediyorum. İlk defa suların çekildiğini görüyorum" dedi.
Önceki yıllarda Karaçomak Barajında su seviyesinin yüksekte olduğunu belirten Emrah Çilingir (25) de, önümüzdeki yıllarda aynı sorunu yaşamamak için Kırık Barajı'nın biran önce hayata geçirilmesini istedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Kastamonu Bölge Müdürü Recep Çıtır ilde 100 günlük içme suyu kaldığını belirterek, " Kastamonu açısından değerlendirdiğimizde son 83 yılın en kurak mevsimlerini yaşıyoruz. Şu anda Karaçomak Barajı'nda aktif hacim olarak 3 milyon 216 bin metreküp su bulunmaktadır. Bu oran doluluk oranında yüzde 15,9 oranına tekabül etmektedir. Geçen haftadan başlayarak yağan yağmurların baraja önemli bir katkısı olmadı ve su seviyelerinde önemli bir yükselme meydana gelmedi. Yağan yağmurla akışa geçmedi. Toprak tam olarak suya doymadığı için yağmur suları barajı besleyemedi. " dedi.

Çıtır , Türkiye'de kuraklığın en çok hissedildiği ilin Kastamonu olduğu belirtti.

VATANDAŞLAR, KIRIK BARAJI'NIN YAPILMASINI İSTİYOR

Devlet Su İşleri (DSİ) Kastamonu Bölge Müdürlüğü'nün ikinci gölet projesinin bir an önce hayata geçmesi bekleniyor. Vatandaşlar, baraj içindeki suların azalmasıyla geçen yıllarda projesi hazırlanan ve bir türlü hayata geçirilemeyen ikinci içme suyu için yapılması planlanan Kırık Barajı'nın biran önce yapılmasını istiyor.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU


Kaynak IHA : Kastamonu'da susuzluk alarmı
Alıntı: Kastamonu'da susuzluk alarmı

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved