“Atatürk’ün Gizlenen Vasiyeti” okuyucuyla buluştu
Yazar Baran Aydın'ın, 2005 yılında açıklanan Atatürk'ün vasiyetini içeren 105 dosyadan yola çıkarak kaleme aldığı yeni kitabı 'Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti' okuyucu ile buluştu.
Destek Yayınları'ndan çıkan Yazar Baran Aydın'ın yeni kitabı "Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti" raflardaki yerini aldı. Baran Aydın, 2005 yılında ortaya çıkan Atatürk'ün 105 dosyadan oluşan vasiyetinden yola çıkarak oluşturduğu "Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti" adlı kitabın, 2. Nutuk olma özelliğini taşıdığını ifade ediyor.
Baran Aydın'ın kaleme aldığı "Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti" adlı kitabında şu satırlara yer veriliyor:
"Gazi Mustafa Kemal henüz kurulan Türk devlet dinamiklerinin her bir parçasını ayrı ayrı dizayn ederken çok dikkat etmişti. İnce eleyip sık dokumasına rağmen içinde çok yakın çevresi dışında kimseye açamadığı bir sıkıntı taşımaktaydı.
İçinde taşıdığı bu rahatsızlık 1927 yılında tamamladığı Nutuk'un son cümlelerine yansımıştı: 'İstikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dâhili ve harici bedhahların olacaktır.' Bir çözüm bulmalıydı. Gelecekte Türk devletiyle husumeti olanların dahi engel olamayacakları bir çözüm. Gelecek nesillere aktarılacak ve içinde taşıdığı rahatsızlığı giderecek oranda önemli bir çözüm. Nihayet Gazi Paşa, yıllar öncesinden düşünmeye başladığı sorunun çözümünü bulmuştu. Milletine, Türk devlet geleneğine uygun şekilde hazırlayacağı bir vasiyetname bırakmayı planlamıştı. Günü geldiğinde vasiyetnamesini devlet yetkilileri açıklayacak ve Gazi Paşa'nın bilinmesini istediği gerçekler bir bir ortaya çıkarılacaktı. Ayrıca vasiyetname bir nevi II. Nutuk olacaktı. Nutuk'ta paylaşılmayan 1927 yılından önceye ait konular ve belgeler de bu vasiyetnamede yer alacaktı. Ayrıca 1927 yılından sonra sakladığı belgelerin yorumlarına da ikinci Nutuk'ta yer verebilecekti."
Baran Aydın'ın "Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti" adlı çalışması bu vasiyeti ilk kez gün yüzüne çıkarıyor.
"EKİBİ, ARŞİVLERİ 105 ADET DOSYA HALİNE GETİRDİ"
Atatürk'ün ekibinin istiklal Savaşı'nı belgelediklerini arşivlediklerini de kitabında ele alan Yazar Aydın, bu sürecin 10 Kasım'a kadar sürdüğünü belirtiyor. Kitabında, bu arşivlerin 105 adet sarı dosya haline getirildiğine değinen Yazar Baran Aydın, "Atatürk'ün vefatından bir süre sonra Çankaya Köşkü'nde bulunan 105 adet sarı dosya Ziraat Bankası'nın zemin katındaki özel kasalara konuldu ve 50 yıl boyunca açıklanmaması koşuluyla saklandı. Devlet yetkilileri ise 2005 yılına kadar 105 adet dosyanın varlığı hakkında sessiz kalmayı tercih etti.
Bu kitapta, Atatürk'ün en yakınında bulunmuş dönemin yetkililerinin anılarında, röportajlarında, meclis tutanaklarında; Atatürk'ün hususi evrakı olan 105 adet dosyanın varlığını doğruladıklarını ilk kez belgeleriyle göreceksiniz" dedi.
Kaynak IHA : "Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti" okuyucuyla buluştu
Alıntı: "Atatürk'ün Gizlenen Vasiyeti" okuyucuyla buluştu
Bursa Güvenlik Sistemleri
0 yorum:
Yorum Gönder