Son Dakika..
Yükleniyor...
21 Şubat 2014 Cuma

'Dünya Kuaförleri' Mersin'de buluştu

Mersin Kuaförler ve Berberler Odası tarafından, 'dünya barışına katkı' temasıyla düzenlenen 'Dünya Kuaförleri Mersin'de Buluşuyor' etkinliği sona erdi.

Gala gecesi ile sona eren etkinlikte, 4 gün boyunca yapılan eğitimlerden elde edilen makyaj ve saç tasarım modelleri katılımcılardan tam not aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sergi ve Kongre Sarayı'nda gerçekleşen galaya, Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Talat Dinçer, oda başkanları, eğitmenler, kursiyerler ve kuaförler katıldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Saç ve Güzellik Hizmetleri Bölümü'nün destek verdiği etkinliğe, aralarında Corci, Hamit Rıza Mirahor, Anna Generol Teron ve Harun Cici'nin de yer aldığı yaklaşık 20 makyaj ve saç uzmanı katıldı. 4 gün boyunca süren eğitimlerde, makyaj, topuz, kesim, renklendirme gibi eğitimler verildi. Ayrıca akademisyenler tarafından işletme ve hijyen eğitimi de verildi.

"DÜNYA BARIŞI İÇİN DÜNYAYA MESAJ VERMEYE ÇALIŞTIK"
Etkinlik ile ilgili açıklama yapan Mersin Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü Öğretim Görevlisi Rıfat Aytar, etkinlikle dünya barışı için dünyaya mesaj vermeye çalıştıklarını ifade ederek, "Sanatkarlar, esnaflar, genç akademisyenler ve dünyanın her tarafından katılımcılarla bu mesajı vermeye çalıştık. 4 gün boyunca eğitimlerin yanında sanatsal şovlar, gösteriler aynı zamanda uluslararası yarışmalar ve sanatsal diğer konserler yapıldı. Çok zevkli bir şekilde mesajlarımızı verdiğimizi düşünüyorum. Bugün galada da bu eğitim konseptinin bir bütün içerisinde hem esnaflarımıza hem Mersin halkımıza ve bütün dünyaya neler yapabileceğimizi, güven unsurumuz olan bu gençlere şans verildiğinde neleri başarabileceklerini görmüş olduk" dedi.
Mersin Kuaförler ve Berberler Odası Başkanı Doğan Gündüz ise bu etkinliğin bir eğitim projesi olduğunu belirterek,

"Bu projeyi aynı zamanda uluslararası düzenlememizde ki sebeplerden bir tanesi 'barış' adına yapılmış olmasıydı. Projemiz 4 günlük bir eğitim projesiydi. Bu proje çok mükemmel geçti. Uluslararası ve ülkemizin çeşitli illerinden katılımlarla 4 gün üst üste sabah 08.00'de başlayıp gece saat 23.00'e kadar eğitim verildi. Bugün bitti ama inşallah 2015 yılında yine Mersin'de uluslararası daha geniş kapsamlı barışın ve dostluğun bir arada olduğu, kültürlerin kaynaştığı bir ortamda Mersin Berberler ve Kuaförler Odası olarak alt yapılı daha düzgün bir program yaparız" diye konuştu.

4 gün boyunca yapılan eğitimlerden de bahseden Gündüz, "Her hocamızın ayrı bir yeteneği vardı. Makyaj, topuzlar, kesim, renklendirme, türban gibi eğitimler yapıldı. Aynı zamanda akademik anlamda işletme ve hijyen eğitimi verildi. Bu eğitimimizde aşağı yukarı 8 saatlik bir eğitimdi. Bize göre mükemmel geçti. Programa katılım çok iyiydi. Zaman zaman daha iyi olacağını düşünüyorum. Bu etkinliklerin tüm Türkiye'de yapılması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

ATATÜRK'ÜN İMZASINI KAZIDI
Konuşmaların ardından eğitmenlere plaket verilirken, katılımcılara da sertifikaları verildi. Galada, 4 gün boyunca yapılan eğitimlerden elde edilen makyaj ve saç tasarım modelleri katılımcılardan tam not aldı. Özellikle dünya saç tasarımı şampiyonu berber Ercan Buyruk'un, 'Yurtta Sulh Cihanda Sulh' sözü ile Atatürk'ün imzasını ve ağzında zeytin dalı taşıyan barış güvercini motifini iki kişinin kafasına kazıması büyük beğeni topladı.

KORAY ÜNLÜ


Kaynak IHA : 'Dünya Kuaförleri' Mersin'de buluştu
Alıntı: 'Dünya Kuaförleri' Mersin'de buluştu

Bursa Güvenlik Sistemleri

1 yorum:

  1. Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri taban puanları 2020 açıklandı. Resmi veriler ışığında önlisans için hazırladığımız Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri başarı sıralaması 2019 ‘da ayrıca iki yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri bölümü hakkında bilgi vermeye çalışmaktayız. Bunun yanında kontenjanlara da yer veriliyor. https://yksdestek.com/sac-bakimi-ve-guzellik-hizmetleri-2-yillik-taban-puanlari/

    YanıtlaSil

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved