Son Dakika..
Yükleniyor...
14 Mart 2013 Perşembe

PES 14'ün Yeni Ayrıntıları


Yapımcılar Pro Evolution Soccer 2014’ü şekillendirirken fazlaca merak edilen yeni nesil Fox Engine kadar oynanışa da önem verilmiş. Amaç rekabeti bir üst seviyeye taşımak. Fizik olarak bir birinden farklı yapıdaki oyuncuları; mesela ağır ve uzun oyuncular ile kısa ve çevik oyuncuların karşılaşmasını olabildiğince keyifli hale getirmek. Bu da yenilenen fizik motoru ile gerçekleşecek. Artık top ve vücut bir birinden bağımsız hareket edebilecek.

Vücut çalımı artık oyunda yer alırken, küçük dokunuşlarla topa yöne verilebilecek. Aynı zamanda rakibe uygulanacak darbeler her şeyi alt üst edebilir. Formadan çekmek ve topsuz alanda dirsek teması da oyuna gerçeklik katacak.

Artık seyirci ve oyuncu birbirinden etkilenecek ancak bu etkinin nasıl olacağı o kadar da açık değil. Genel hatlarıyla, oyunun gidişatı hem seyircinin desteğini hem de oyuncunun motivasyonunu etkileyecek. Örneğin oyunun kırılma anlarında gelecek penaltı ya da yapılacak hata tüm planları etkileyecek.


Seyirciye etkisi herkesin malumu. Destek ve baskı da azalma, ilerleyen maçlara daha az seyircinin gelmesi şeklinde gerçekleşecek. Seyircinin oyuncu üzerindeki olumsuz etkisinin tam olarak nasıl olacağı netleşmedi. Oyun içinde oyuncu enerjilerinin düşmesi, uzun pas yapamama veya oyun formasyonunda bozulma gibi seçenekler üzerinde tartışılıyor.

Konami online cephesinde, rekabeti takımlar boyutuna da taşıma niyetinde. Kazanmayı seven oyuncular daha çok Barcelona Real Madrid ya da Paris Saint-Germain gibi takımlara yöneliyorlar. Artık daha zayıf takımlarla da galibiyete ulaşabileceksiniz. Getirilen taktik yeniliklere ek olarak seyirci desteği, saha avantajı da oldukça etkili olacak. (OGZ)

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved