Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Mayıs 2014 Cuma

Mehmet Özcan:'Saygısızlık aklımın ucundan geçmedi'

Vali yardımcısı Mehmet Özcan, bu mekanlara saygısızlık etmeyi asla aklının ucundan dahi geçirmediğini belirtti.

Bursa'da 6 yaşındaki oğlu Mehmet Özcan'a Sultan 1. Murat Külliyesi'nde şehzade gibi sünnet cemiyeti tertipleyen Vali yardımcısı Mehmet Özcan (65) bu mekanlara saygısızlık etmeyi asla aklının ucundan dahi geçirmediğini belirterek, "Bu organizasyon için gerekli izin alınmıştır. Camiler ve külliyeler halkın ve sosyal hayatın hizmetindedir. Gönül ister ki bu tür mekanlarda bu tür organizasyonların sayısı artsın" dedi. 2 Haziran tarihiyle yaş haddinden emekli olacağını anlatan Mehmet Özcan, eşinin kanser hastalığı kendisinin de yaşı sebebiyle başka mürüvet görme şansı olmadığını da ifade etti.

"SAYGISIZLIK AKLIMIZIN UCUNDAN GEÇMEDİ"
Hilton Oteli'nde oğlunun bugün yapılacak ikinci sünnet merasimi öncesi basın mensuplarının karşısına çıkan Mehmet Özcan, yaş haddinden emekli olacağını açıkladı.Dün sünnet cemiyeti yaptığı yerin bir külliye olduğunu kaydeden Özcan, "Öne çıkarılmak istenen saygısız tutum, davranış ve sözlerin hiç birisi tarafımızdan gerçekleştirilmemiştir. Biz caminin de namazın da sünnetin de oradaki abdest alınan mekanların da ne demek olduğunu çok iyi biliriz. Böyle bir etkinliği yaparken bunlara saygısızlık etmeyi aklımızın ucundan dahi geçirmeyiz. Bu manada hiç bir engel, durum, davranış ve söz asla olmamıştır.

Kim bunları hangi amaçla öne çıkarmaya çalışıyor, bunu bilmiyorum. Ama orada yapılan işlerin tamamı CD'lere kaydedilmiştir. İzinleri alınmıştır. Burası bir kısmı vakıflara, bir kısmı belediyeye ait yol olarak kullanılar, bir miktar da hazineye ait parça olan mekandır. Tarihi mekanlara, dini duygulara saygısızlık etmeyi aklımızın ucundan dahi geçirmeyiz. Hangi davranışımız saygısızlığın ifadesidir. Mehter çaldı, kılıç kalkan oynadı. Sonra da yemek ikram edilmiştir. Huzurevinden yaşlılar davet edilmiş, çocuk esirgeme kurumundan çocuklar getirilmiş. Onlara yemek ikram edilmiştir. Mahallenin sakinleri gelip orada yemek yemiştir. Biz 600 kişiye yemek ikramında bulunduk. Bu arada mevlüt okundu, ilahiler söylendi. Tasavvuf müziği icra edildi" diye konuştu.

"YAŞ HADDİNDEN EMEKLİ OLUYORUM"
Yapılan organizasyonun, "çalgı çengi" diye nitelendirilmesinin üzücü olduğunu savunan Özcan, "Biz mağdur olduk. Bu söylediklerimin hangisi ne zamandan beri çalgı, çengi olarak nitelendiriliyor. Bu gece Hilton Oteli'nde kendi aramızda düzenlediğimiz aile efradımız ve yakın arkadaşlarımızın iştirak edeceği özel eğlence vardır, o mekanda asla böyle bir şey yapılmamıştır. Orada hayır yapılmış ikramlarda bulunmuştur.
Ben yaş haddinden emekli oluyorum. 40 yıldır şerefle haysiyetle sürdürdüğüm mesleğimin sonunda arkadaşlarıma bir veda yemeği vermiş olayım. Saygı duyduğumuz mekanda, oranın sakinleriyle birlikte veda yemeği vermek istedim. Eşimin kanser hastalığı ve benim yaşım sebebiyle başka mürüvet görme şansımız varmıdır. Biz şahsi durumları saklarken, birilerinin bunları hiç görmeyip sadece oğlumun şehzade olduğu yaftaları yapıştırması yakışıksız şeylerdir. Ben inanıyorum ki, bütün ailelerin çocukları onların şehzadeleridir. Zaman zaman burada yaşayanlar bilirler, 1. Murat Türbesi'ne gelerek sünnet olacak çocuklarını şehzade gibi giydirip dua ederler" şeklinde konuştu.

"İZİN ALINACAK MERCİ BELLİDİR"
7 sene önce ilk eşinden ayrıldığının hatırlatılması üzerine Mehmet Özcan, "Benim için 7 sene önce biten hikayeyi tazelemenin anlamı yok. Birileri çıksın desin ki, burada ilahi okuyamaz, tasavvuf müziği yapamaz, mevlüt okuyamazsınız. Dini hayatın içinde, sosyal hayatın içinde neden olmasın. Herhangi bir aile müracat edebilir, bu tür mekanlarda bu tür organizasyonlar yapılabilir. Biz bunları niye kapatalım. Bütün resmi organizasyonların tabi olduğu husus bellidir. Normalde merci, valilik, kaymakamlıklar, belediyeler, ilgili kurumlardır. Valiliğe yapılacak herhangi bir kurumla ilgili kurum tespit edilir, oraya yönlendirilir. Oradan izinler alınabilir. Camiler müftülüklerin tasarruflarında olduğu için bu tür mekanları kullanmak için müftülüğün ve onla ilgili valiliğin görevli, yetkili olduğunu söyleyebilirim. Camilerimiz sosyal hayatın halkımızın hizmetindedir. İnsan ve Güzel bir etkinlik yapıldı. Hakkını yemeyin, oradaki insanların gözlerine bakın. Orada kötü bir şey mi yapılmış, yoksa gerçekten herkesin övünüp sevineceği mutluluk duyacağı bir şeyler mi yapılmış" şeklinde konuştu.
Özcan, basın mensuplarının ısrarlı sorusu üzerine bu etkinlik için nereden izin aldığını ise açıklamadı.

BURAK TÜRKER


Kaynak IHA : Mehmet Özcan:'Saygısızlık aklımın ucundan geçmedi'
Alıntı: Mehmet Özcan:'Saygısızlık aklımın ucundan geçmedi'

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved