Son Dakika..
Yükleniyor...
28 Mayıs 2014 Çarşamba

Deprem korkusu sokağa döktü

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından akşam tekrar deprem olacağı söylentisi vatandaşları sokağa döktü.

Sosyal medyada yayılan deprem olacak söylentisi, Çanakkalelileri sokağa döktü.Çanakkale'de akşam saatlerinde sosyal medyada yayılan 'Belediye anons yaptı. 2 saat içerisinde deprem' olacak şeklindeki söylentileri gören vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Park ve bahçeleri dolduran Çanakkaleliler, "Arkadaşlarımız, komşularımız bu söylenilenleri duymuş. Biz de bu nedenle sokağa çıktık" dediler. Depremin psikolojilerini bozduğunu söyleyen vatandaşlar, söylentilerin aslının olmadığını bildiklerini, buna rağmen tedirgin olarak evleri boşalttıklarını belirttiler.

Öte yandan, Çanakkale halkının evlerini boşaltması üzerine polis ekipleri de alarma geçti. Bu fırsattan yararlanarak hırsızlık olaylarının artabileceğini değerlendiren ekipler, ara sokaklarda hırsız avına çıktı.

DEPREM DEDİKODUSU VATANDAŞLARI SOKAĞA DÖKTÜ

Ege Denizi'nde meydana gelen 6.5 büyüklüğündeki depremin ardından akşam tekrar deprem olacağı söylentisi Edirnelileri sokağa döktü.

Şiddetli deprem olacağı ve bu yönde belediyenin hoparlörlerinden uyarı anonsu yaptığı iddiası kısa sürede Tekirdağ, Edirne ve ilçelerinde yayıldı. Deprem olacağı haberini duyan vatandaşlar, çocuklarıyla sokağa çıktı. Uzunköprü ilçesi Mescit Mahallesi'nde ikametgâh eden Neşe. K., "Herkes deprem olacak diye konuşuyor, bende çocuklarımı alarak sokağa yatak kurdum. Çok korkuyoruz'' dedi.
Uzunköprü Zabıta Müdürü Gürkan Kır, "Deprem olacağı hakkında Uzunköprü Belediyesi tarafından anons yapılmamıştır. Vatandaşların sosyal medya üzerinden deprem olacak paylaşımları halkı endişeye düşürüyor. Zabıta ekipleri mahalle mahalle gezerek böyle bir anonsun belediye tarafından yapılmadığı hakkında açıklama yapıyorlar''dedi.

CÜNEYT AKAY-ŞENER URFA


Kaynak IHA : Deprem korkusu sokağa döktü
Alıntı: Deprem korkusu sokağa döktü

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved