Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Mayıs 2014 Cuma

Hüda-Par’dan PKK'ya tepki

Hür Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriye Yapıcıoğlu, PKK'nın son günlerde partilerine yönelik yaptığı saldırıları kınayarak, bu durumun savaş ilanı olduğunu söyledi.

Hüda-Par Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde kaçırılan temsilcileri ile Mardin'in Dargeçit ilçesinde öldürülen üyeleri için basın açıklaması yaptı. İki gün önce Mardin'in Dargeçit ilçesinde meydana gelen cinayetin ve Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde PKK tarafından kaçırılan Hüda-Par temsilcisi Ercan Alparslan için Diyarbakır'da parti binasında bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını yapan Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, kaçırılan temsilcilerinin derhal serbest bırakılmasını istedi. Temsilcilerine herhangi bir zarar verilirse ya da serbest bırakılmazsa barış sürecinden söz edilemeyeceğini belirten Yapıcıoğlu,

"Şu ana kadar sorumluluk duygusuyla hareket ettik. Halkın menfaatini gözettik, huzur ortamı bozulmasın istedik. Ancak bu ortamı bozdular. Planlı ve kararlı bir şekilde işi bu noktaya getirdiler. Bundan sonra olacaklardan biz sorumlu değiliz. Barış süreci başladığında malumunuz biz eksiklik ve yanlışlıklarına rağmen bu barış sürecine destek olduğumuzu söylemiştik. Devlet, PKK ile bir barış görüşmesi yürütüyor. Kürt sorununa çözüm süreci deniliyor. Lakin öyle görünüyor ki devlet bu işe sadece PKK sorunu olarak bakıyor. Bu sorunu PKK sorununa indirgemiş durumdadır. PKK sorunu vardır, Kürtlerin de PKK sorunu vardır. PKK sorunu artık daha çok Kürtlerin sorunu haline gelmiştir. Eğer devlet, PKK sorununu Kürt sorununa indirgerse ki indirgemiştir. Bu bakış açısıyla bu işin sonu sorunla ve çözümle bitmeyecektir'' dedi.

"BU BİR SAVAŞ İLANI VE SAVAŞI İLAN EDEN TARAF BİZ DEĞİLİZ"
PKK sorununun daha çok Kürt sorunu haline geldiğini kaydeden Yapıcıoğlu, açıklamasında PKK'ya sert tepki gösterdi. Yapıcıoğlu, "Bu bir savaş ilanıdır. Biz bu savaşı ilan etmedik. Bu bizim tarafımızdan ilan edilmiş bir savaş ilanı değildir. Sözle dile getiremedikleri bir savaş ilanıdır. Buradaki kastım bu son saldırılarla PKK'nın bize bir savaş ilan ettiğini açıklamak içindir. Biz bu saldırıları BDP'nin daha önce seçimlerde uyguladığı stratejik uygulamasının bir parçası olarak değerlendirdik. Ve sürekli tabanımızı sükunete davet ettik. Olayların daha fazla büyümemesi için elimizden geleni yaptık. Fakat olayların boyutu büyürse iş çığırından çıkarsa bizim bir siyasi parti olarak bundan sonra gelişebilecek olayların önüne geçme noktasında gücümüz bir yere kadardır'' diye konuştu.18 yaş altındaki çocukların eline silah tutuşturulmasını doğru bulmadığını dile getiren Yapıcıoğlu, BDP'li yetkililerinin de bunu doğru bulmamalarının sevindirici olduğunu sözlerine ekledi.

EMİNE ALTAŞ


Kaynak IHA : Hüda-Par'dan PKK'ya tepki
Alıntı: Hüda-Par'dan PKK'ya tepki

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved