Son Dakika..
Yükleniyor...
31 Mart 2014 Pazartesi

Kocaoğlu: ‘Açık ara seçimi kaybetmenin telaşı içerisinde provokasyon yapmak istiyorlar’

İzmir'de oyların sayımı sırasında AK Partililer ve CHP'liler arasında gergin anlar yaşandı.

İzmir Celal Atik Spor Salonu İl Seçim Kurulu'nda dün gece oy sayımları sırasında kısa süreli gerginlikler yaşandı. Oy çuvallarının kapalı olması gerektiğine yönelik sık sık uyarı anonsları yapılan salondaki gerginlik, Aziz Kocaoğlu ve AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait'in salona gelmesi ile birlikte tırmandı. Aziz Kocaoğlu, Celal Atik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen oy sayımlarına ilişkin incelemelerde bulundu. Kısa süre sonra AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait ve parti teşkilatı üyeleri de salona geldi. Sayımlara ilişkin itirazlarda bulunan AK Partililer ile CHP'liler arasında tartışma yaşandı. Tartışma sırasında AK Partililer'in salonda oy çuvallarının bilgisayarlara kayıt altına alınması sırasında salondan çıkartılması üzerine iki grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

CHP'liler tarafından çember altına alınan ve dışarı çıktıktan sonra açıklamalarda bulunan Kocaoğlu, "Sanıyorum arkadaşlar açık ara seçimi kaybetmenin telaşı içerisinde provokasyon yapmak istiyorlar. Bunun için gelmişler. Yazık. Milletvekilleri de onlara yataklık, önderlik yapıyorlar" dedi.

AK Parti Milletvekili Rifat Sait ise, oy çuvallarının ağızlarının mühürlü olmadığını, bu yüzden partili olarak Seçim Kurulu'nda hazır bulunması gerektiğini ifade ederek, "Salona zaten sinirli bir şekilde geldi. Buraya gelmesi tamamen şov. Biz orada bırakacak mıyız, torbalar açılıyor, sessiz mi kalacağız. Bunun neresi provokasyonluk? Kendisi şu anda şov yapıyor. Ayrıca kendi partilerinin milletvekilleri de oradaydı. İl başkanı gerçekten saygıdeğer bir insan. Aziz Kocaoğlu gerçekten sinirli bir insan, şekeri çıktığı zaman daha fazla sinirleniyor. Orada bir arkadaş bizim il başkanımıza ters bir tavırla ithamda bulundu. Ben de kendisine, 'Sen kim oluyorsun öyle davranamazsın' dedim. Herkes saygılı ve sakin olmak zorunda. Ben salonda bulunan Kocaoğlu'na elimi uzattım ama kendisi de 'Ne o kavgaya mı geldiniz?' diye sordu. Asla böyle bir şey yok. Bana söyledi, aslında istediği kavgaydı. Buraya gelirken zaten kendisini şartlamıştı. Buraya böyle 50 kişi ile gelmesi ve basması yanlış" diye konuştu.

ALEV HAMİTOĞULLARI - SERHAT YILDIZ


Kaynak IHA : Kocaoğlu: 'Açık ara seçimi kaybetmenin telaşı içerisinde provokasyon yapmak istiyorlar'
Alıntı: Kocaoğlu: 'Açık ara seçimi kaybetmenin telaşı içerisinde provokasyon yapmak istiyorlar'

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved