Son Dakika..
Yükleniyor...
31 Mart 2014 Pazartesi

ASO başkanı Özdebir: 'Artık işimize bakalım’

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, 'Türkiye, bir seçimi daha demokratik olgunlukla geride bırakmıştır, artık herkesin işine bakmasının zamanı gelmiştir' dedi.

4'üncü çeyrek ve 2013 yılı ekonomik büyümesinin beklentilere uygun geldiğini belirten Özdebir, "2013 yılı büyümesi, Orta Vadeli Program'da belirtilen yüzde 3,6'yı geçmiştir. Bu yılın hedefi de yüzde 4'tür. Bu yılın ilk çeyreğinde büyümenin çok zayıf kalacağını düşünüyoruz. Ancak yılın geri kalan kısmında bu tablo değişebilir ve hedefe yaklaşılabilir. 4'üncü çeyrekte iç talebin büyümeye katkısında 3. çeyreğe göre bir artış olmuştur. Diğer yandan ihracatta yılın 3'üncü ve 4'üncü çeyreğindeki düşüş, dış ticaretin büyüme üzerindeki olumsuz etkisini artırmıştır. Bu veriler, 2013 yılında büyümenin iç talep artışından kaynaklandığını göstermektedir. Alınan tedbirler nedeniyle iç talep artışının bu yıl geçen yıla göre daha sınırlı kalacağını söyleyebiliriz. Yılın ilk iki ayına ilişkin dış ticaret verileri, bu yıl dış talebin büyüme üzerindeki etkisinin geçen yıla göre daha olumlu olacağı beklentilerini güçlendirmektedir" ifadesini kullandı.
Yılın son iki çeyreğinde imalat sanayiindeki büyümenin genel ekonomik büyümenin üzerinde olduğuna dikkat çeken Özdebir, şunları dedi:
"Bu durum, sanayiciler olarak bizleri memnun etmiştir. Sanayi Türkiye'de yeniden ekonomik büyümenin lokomotifi haline gelmiştir. Bunun devam etmesi için başta ekonomi yönetimi olmak üzere herkesin yeniden üretime ve yatırıma odaklanması gerekmektedir."


Kaynak IHA : ASO başkanı Özdebir: 'Artık işimize bakalım'
Alıntı: ASO başkanı Özdebir: 'Artık işimize bakalım'

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved