Son Dakika..
Yükleniyor...
30 Mart 2014 Pazar

Gülten Kışanak oyunu kullandı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak, oyunu Kayapınar Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu'nda kullandı.

Kışanak, sabah saatlerinde oy kullanacağı, 'Kayapınar Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu'na geldi. Vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılanan Kışanak, 1397 numaralı sandık başına gelerek, sandık görevlileri ile tokalaştı. Kışanak, oy pusulalarını alarak, kabine geçti. Oy kullanma kabininden çıkan Kışanak, hayırlı olması dileği ile oyunu kullandı. Daha sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kışanak, halkın özgür iradesi ile tercihini yapması için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi. Halkın, bugün sandık başına giderek son sözlerini söyleyeceğini belirten Kışanak, buradan halkın iradesinin çıkacağını vurguladı. Kışanak,

"Biz bu konuda, herkesin en üstün iradeyi göstermesinin gerekli olduğunu ifade etmek istiyoruz. En niyahetinde yönetim yetkisi halk adına geçici bir süreyle, halk tarafından belirlenen kişilere verilmiş bir idare biçimidir. Bu yetkiyi alan herkesin, aynı anlayış ile halkı esas alarak çalışmalarını sürdürmesini temenni ediyoruz. Diyarbakır halkının iradesi bizim için talimattır. Bizim bir tek görevimiz var, halkımızın ihtiyaçları doğrultusunda, bu yönetim yetkisini halkımız ile birlikte kullanmak ve bu kenti demokrasinin kalesi yapmaktır. Amed demokrasinin, barışın, özgürlüklerin kalesidir, Amed, yerel demokrasinin ne kadar güçlenirse halkın ne kadar mutlu yaşayacağının bir göstergesi olacak.

Halkın yönetimi devredeceği yöneticiler olarak, bizler de buradan halkın haklarını koruyacağız. Diyarbakır gerçekten halkın iradesinin en yüksek oranda tecelli ettiği ve halkın istekleri doğrultusunda yerel, özgür, demokratik anlayışın inşa edildiği bir kent olacak. Tüm Türkiye'ye, halkımıza bir kez daha hayırlı olsun diyorum" dedi.Kışanak, oy kullanma işleminin ardından alkışlar eşliğinde okuldan ayrıldı.

AYDIN YORAT
DİYARBAKIR (İHA)


Kaynak IHA : Gülten Kışanak oyunu kullandı
Alıntı: Gülten Kışanak oyunu kullandı

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved