Son Dakika..
Yükleniyor...
27 Haziran 2014 Cuma

Tapu ve Kadastro ile Orman Genel Müdürlüğü arasında protokol

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Orman Genel Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol gereğince yaklaşık 5 bin 720 mahalle ve köy birimde kadastro yapılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; imzalanan protokol kapsamında, 3402 sayılı Kadastro Kanununun Ek 5'inci maddesine göre, henüz orman kadastrosu yapılmamış olan ormanların kadastrosunun yapılarak orman sınırlarının belirlenmesinin yanı sıra, kültür arazisi olması nedeniyle bu çalışmalar sonucunda orman sınırları dışında kalan eski tapulu ya da tapusuz taşınmazların da kadastrosunun yapılacağı belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, "Yapılacak orman kadastrosu sonucunda, orman olmadığı gerekçesiyle orman dışında kalan eski tapulu ya da tapusuz taşınmazlar kadastro sonucu tapuya bağlanacak. İlk etapta Manisa, İzmir ve Aydın illerinde pilot uygulama olarak 454 birimde orman kadastrosu yapılacak. Yapılacak orman kadastrosu çalışmaları sonucunda, orman olmadığı gerekçesiyle orman dışında kalan kültür arazilerinden eski tapusu olanların tapusunun yenilenmesi, tapusu olmayanların ise tapuya bağlanması sağlanmış olacak" denildi.

İLKER TURAK


Kaynak IHA : Tapu ve Kadastro ile Orman Genel Müdürlüğü arasında protokol
Alıntı: Tapu ve Kadastro ile Orman Genel Müdürlüğü arasında protokol

Bursa Güvenlik Sistemleri

0 yorum:

Yorum Gönder

Quick Message
Press Esc to close
Copyright © 2013 Bursa Güncel Haber Merkezi All Right Reserved